fredag 13 november 2009

Skolforum

Du som inte hade möjlighet att besöka oss på Skolforum, kanske ändå är lite nyfiken.
Nu finns det en kort rapport från vår monter, som man kan läsa här.

/Ann Runesdotter

tisdag 10 november 2009

Bra lärare ska ha bra lön!


Det märks att avtalsrörelsen närmar sig. I alla sammanhang, oberoende av i vilken sakfråga, positionerar sig partierna för varandra. Arbetstidfrågan dominerar samtidigt som man försöker ta rygg på privata sektorn med centralt nollavtal eller avstamp som att "LO´s krav är vårt golv". Därmed försvårar man också möjligheten att göra något unikt för lärarna. I denna avtalsrörelse är det viktigast att bra lärare får bra lön! Parterna borde kunna enas om att 5 procent av alla lärare hos alla skolhuvudmän ska få 5000 kr i löneökning.

/Per

måndag 9 november 2009

Barn har all rätt i världen!




I fredags arrangerade Skolporten tillsammans med BRIS, World Childhood Foundation, Plan, Barnombudsmannen, SOS-Barnbyar, Ecpat, Unicef och Rädda Barnen en heldagskonferens om Barnkonventionen, om vad Barnkonventionen innehåller och hur den kan tillämpas i skolan. Vilket jättestort intresse det blev! Helt fullsatt aula med bland annat lärare, skolledare, fritidspedagoger och förskollärare som brann för barnens rättigheter. I år firar barnkonventionen 20 år och denna konferens var ett av alla de arrangemang som uppmärksammar jubilaren. Och firandet fortsätter! Och du kan vara med! Gå in på http://www.väsnas.nu/ eller http://www.levupptillbarnkonventionen.nu/ för mer information och inspiration om vad just du kan göra.

Barn har all rätt i världen!

// Birgitta

måndag 2 november 2009

Elever i behov av hjälp med matematiken

Gång på gång larmas det om att svenska elever halkar efter i matematikämnet i jämförelse med elever i andra länder. Dock tas det många bra initiativ för att vända trenden. Titta gärna på http://www.matteboken.se/, nyöppnad webbplats för elever i gymnasiet som vill öva sina matematiska kunskaper. Här kan man ställa frågor, hjälpa andra, se kändisar räkna matematik och mycket mer. Därtill finns det möjlighet att delta i räknestugor med gratis undervisning och hjälp med matematik för elever som bor i Stockholm, Västerås, Uppsala, Eskilstuna eller Örebro. Bra initiativ tycker vi!

// Skolporten