tisdag 29 maj 2012

Vem är hon?

Jo, vi har ju en liten serie vi kallar personen bakom skrivbordet. Skrivbord skvallrar ofta en hel del om ägarens personlighet. Faktiskt. Och idag har turen kommit till det här bordet. Personen som sitter här har bästa platsen på hela PM12. Det måste man nog säga. Men inte alls för att hon tycker att det är viktigt att sitta just här - tvärtom, hon har haft sämsta platsen också. Den där platsen när alla kan se att man facebookar fast man låtsas jobba eller den där platsen närmast porttelefonen så man måste svara och släppa in alla andras gäster...

Datorsladden som hänger lite övergivet över bordsskivan vittnar om att här sitter en Mac-ägare. En mycket trogen sådan. Några enstaka post-itlappar ligger omkringströdda men det är ett trendbrott - för post-it är inte alls hennes stil. I allafall inte i några större mängder. Tuggummipaketet, däremot, är ett obligatoriskt inslag på ett Skolportenskrivbord. Ibland tror jag att hon köper tuggummin just för att vi andra ska kunna ha ett lager att ta av.

Kartan på bordet visar inte den här personens favoritresemål - varje sommar styr familjen kosan till Orbetello i Italien, där svärföräldrarna huserar. Tror faktiskt att hon tänker överge sina kollegor för varmare breddgrader redan innan midsommar. Tur att hon omger sig med så kompetenta medarbetare, annars hade kanske råttorna passat på att dansa på borden medan katten njuter av italiensk glass på en solig strand i södra Europa.
En gång i tiden var hon en fruktad rugbyspelare. Iallafall skulle jag bli helt livrädd om hon kom jagandes efter mig! Men nu för tiden tar hon det betydligt lugnare med ett par gympass i veckan (om tiden räcker till), cykeltur fram och tillbaks till jobbet och då och då tids- och träningseffektiva möten i formatet walk and talk. 

Inga kommentarer: