måndag 1 oktober 2012

I torsdags flög jag och mina kollegor, Birgitta och Hella, ned till Bok & Bibliotekmässan i
Göteborg. Det var en upplevelse utöver det vanliga, glada besökare och ännu gladare författare överallt! I två dagar följde vi Skolspåret på mässan och kunde på så sätt researcha och botanisera bland allt det som erbjöds om skola och forskning, kunskap och utbildning.

Vi hade förberett oss noga och hade ett gediget schema över de seminarier vi ville hinna med. Detta visade sig vara en bra strategi, för av de 42 seminarier som erbjöds längs Skolspåret hann vi ta del av 30 intresseväckande och lärorika seminarier  samt göra avstickare för att lyssna på panelsamtal och prata med utställare och klämma på böcker.

Ett av seminarierna som jag och Hella besökte handlade om “Mentorskap under introduktionsåret”. Vi var många som kom för att lyssna och ställa frågor till Ulla Lindgren och Åsa Morberg som är aktuella med boken Introduktionsåret. Åsa Moberg kommer även hålla kursen Introduktionsåret som Skolporten anordnar den 23 oktober i Göteborg.

Bok & Bibliotekmässan var ett fantastiskt tillfälle för oss att fyllas på av inspiration och uppslag och det kommer att avspegla sig på våra kommande konferenser.

/Petra

Inga kommentarer: